Woonhuis, Dinteloord

Woonhuis Dinteloord

In het stiltegebied tussen de oudste polder van Nederland en de Grevelingen liggen langs de dijkjes nog diverse oorspronkelijke huisjes van landarbeiders uit de vorige eeuw. De opgave van dit project was het samenvoegen van 4 huisjes tot een woning, zonder dat het karakter zou worden aangetast. De afmetingen bedroegen 6 x 24 meter.

Om het effect van de lange smalle pijpenla te doorbreken, hebben we een diagonaal plan gemaakt met een nieuwbouw uitbreiding aan de achterzijde. Boven de woonkamer is de verdiepingsvloer weg gebroken zodat de kap en de vliering zichtbaar zijn. Dit concept geeft een prachtige ruimtelijke werking terwijk het tevens veel licht binnenbrengt.

De na-isolatie is zo gunstig dat de woning voor 80% met een houtkachel wordt verwarmd.