Schuttersveld, Woonplus, Schiedam

Renovatie en buitenruimte ontwerp voor 157 galerij- en portiekwoningen te Schiedam.

Het stelmpel van drie galerij flats en een portieketage flat dateert uit de tweede uitbreidingsfase van de wijk Nieuwland in de jaren zestig. Het verval trad in de jaren negentig in. Met name de overlast van "hangjongeren" was een groot probleem. Besloten werd grootonderhoud van de woningen met een facelift te realiseren: nieuwe entrees, balkons, sanitair en installaties. Om het woonklimaat voor de bewoners te vergroten heeft UNO voorgesteld de binnentuin af te sluiten en alleen voor bewoners toegankelijk te maken. UNO heeft ook de binnentuin ontworpen, en heringericht met spannende speeltoestellen en afwisselend groen. De bewoners konden kiezen uit verschillende balkonafmetingen en kleuren. Het gevolg is een vrolijk spel van kleur en vorm.